preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Učenička zadruga Jurek

Učenička zadruga u Svetom Đurđu osnovana je 1956. godine, a s radom je prestala 1975., kada je ukinuta osnovna škola u Svetom Đurđu. Otvorenjem nove osnovne škole 1993. godine pokrenuti su srodni oblici učeničkog zadrugarstva. Godine 2004. obnovljen je rad zadruge koja je dobila ime »Jurek«. Prvi put zadruga je nastupila na 8. županijskoj smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije u Osnovnoj školi Donja Voća 2004. godine. Od tada „Jurek“ redovito sudjeluje na svim županijskim smotrama. U tom razdoblju tri puta uzastopno škola je bila domaćin smotre. Zadruga sudjeluje na mnogim manifestacijama, smotrama i sajmovima. Na svakoj smotri predstavlja se s potpuno novim asortimanom proizvoda. Posebna briga posvećuje se stalnom usavršavanju voditelja i zadrugara.

Ciljevi aktivnosti

Cilj je Zadruge okupiti na dragovoljnoj osnovi što veći broj učenika. Omogućiti im razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti te stjecanje i primjenu znanja od planiranja do tržišnog vrjednovanja rezultata rada. Poticati zajedništvo, timski rad, kreativnost, upornost, ustrajnost, posebno razvijati i njegovati radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo, razvijati svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode-ekološku svijest kao i njegovanje baštine i pučkog stvaralaštva. Učenike profesionalno informirati , usmjeravati i stvarati preduvjete za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

Namjena aktivnosti

Pobuditi i razvijati svijest o nužnosti i vrijednosti rada za čovjekov život. Razvijati i njegovati radne navike te odgovornost, inovativnost, samostalnost, poduzetnost i potrebu za suradnjom. Pridonositi prijenosu znanja iz nastave u djelatnosti Zadruge i obrnuto. Razvijati ljubav prema prirodi i vrijednostima koje je čovjek stvorio svojim radom

Nositelj aktivnosti

Voditeljica Učeničke zadruge Snježana Hranić, članovi Zadružnog odbora, voditelji sekcija UZ, svi zaposlenici škole, vanjski suradnici, roditelji i mladi zadrugari.

Način realizacije

Rad u sekcijama ( izvannastavnim aktivnostima) integriranim u Zadrugu.

Vrijeme realizacije

Program će se realizirati u sklopu izvannastavnih aktivnostima prema mogućnostima učenika i voditelja, jednom tjedno, jedan sat po sekciji po potrebi i više, tijekom školske godine 2022./2023.i nastaviti kroz više godina.

Troškovnik

Materijal i sredstva za rad, literatura, usavršavanja , troškovi izložbi i posjeta sajmovima. Koristiti sredstava od prodaje vlastitih uradaka, koristiti sredstva donacija, materijalnih sredstava škole.

Način vrednovanja

Vrednovanje u školi pri radu u sekcijama, na lokalnim priredbama i svečanostima, na prodajnim izložbama, županijskoj i državnoj smotri. Pratiti učenike u ponašanju, odgovornosti i zalaganju, napredovanju, uključenosti u razne aktivnosti. Vrednovati estetski izgled uradaka, uporabnu vrijednost, materijalnu dobit.

Aktivnosti UZ Jurek možete pratiti na poveznici 

Pogledajte što rade Kreativne krpice

Ljetopis UZ Jurek

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2010.

Ukupno: 408228
Ovaj mjesec: 761
Ovaj tjedan: 476
Danas: 61

Brojač na našoj web stranici postavljen je prije deset godina. Gotovo osamdeset posjeta u prosjeku dnevno, nije malo za školsku stranicu :-)


Važne poveznice

Korisne poveznice

 

 

 

 

preskoči na navigaciju