preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

e – Matica

 

Školske ustanove dužne su voditi evidenciju odgojno-obrazovnog rada, upisnik učenika te upisnik radnika u pisanom i elektronskom obliku.


U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta vodi se zajednički upisnik školskih ustanova u elektronskom obliku (e-Matica) i sadrži sljedeće evidencije:

Upisnik ustanova,

Evidenciju odgojno-obrazovnog rada u ustanovama za svaku školsku godinu,

Upisnik učenika u ustanovama i

Upisnik radnika ustanova.

Podatke u Upisnik ustanova upisuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a podatke u ostale evidencije upisuju školske ustanove najkasnije do 30. rujna tekuće godine.

Podaci iz e-Matice zaštićeni su od zlouporabe, uništenja, gubitka, neovlaštenih promjena ili pristupa, u skladu s odredbama propisa kojima se uređuje zaštita osobnih podataka.

Voditelj zbirke podataka i korisnik osobnih podataka sadržanih u evidencijama iz e-Matice je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Voditelj zbirke podataka za pojedinačnu ustanovu je pojedinačna školska ustanova.

Ovlaštenja za pristup i razine pristupa podacima iz e-Matice odobrava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Obveze, načine i rokove unošenja podataka u e-Maticu, ovlaštenja za pristup i korištenje podataka te sigurnost i način razmjene podataka propisuje ministar pravilnikom.

Podatke u evidenciju odgojno-obrazovnog rada, upisnik učenika i upisnik radnika Srednje škole Prelog upisuju razrednici i administrator imenika, sukladno ovlaštenjima za pristup.

Pitanja u vezi korištenja e-Matice nastavnici upućuju isključivo administratoru imenika.

Nastavnici i administrator imenika prijavljuju se u e-Maticu na adresi https://matice.mzos.hr/ elektroničkim identitetom koji dobiju od administratora imenika.

Pravilnik o zajedničkome upisniku školskih ustanova u elektroničkome obliku – e-Matici (Narodne novine broj 86_15.)

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2010.

Ukupno: 408228
Ovaj mjesec: 761
Ovaj tjedan: 476
Danas: 61

Brojač na našoj web stranici postavljen je prije deset godina. Gotovo osamdeset posjeta u prosjeku dnevno, nije malo za školsku stranicu :-)


Važne poveznice

Korisne poveznice

 

 

 

 

preskoči na navigaciju