preskoči na sadržaj
 

SIGURNOST NA INTERNETU

 

 

Internet je globalna računalna mreža s mnoštvom sadržaja i načina komunikacije. Prilikom korištenja interneta trebamo biti svjesni da uz prednosti koje internet omogućava postoje i brojne opasnosti na internetu (npr. štetni programi, neprimjereni i štetni sadržaji, zlonamjerne osobe).

Stoga je važno naučiti pravila za sigurno korištenje interneta i ponašati se u skladu s tim pravilima. Tako ćemo zaštititi sebe i druge od opasnosti.

Ovdje možete pronaći korisne savjete o sigurnosti na internetu, koje je objavila Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNet):

1. Savjeti za roditelje

2. Savjeti za učenike

 

Odigrajte online memory igru "Sigurno surfanje" koju je izradio Hrabri telefon. Zabavite se i ponovite pravila sigurnog korištenja interneta.

Ovdje se nalazi poveznica na igru:

Memory igra "Sigurno surfanje"

 

Posjetite portal medijskapismenost.hr proizašao iz kampanje Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a „Birajmo što gledamo“. Na portalu ćete pronaći brojne sadržaje o utjecaju medija na živote djece i odraslih i korisne savjete.

 

Program "Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija" pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom. Program pruža potrebne informacije roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnog nadzora odraslih. Posjetite mrežnu stranicu HAKOM-a gdje su dostupni:

- video "Kako zaštititi djecu na internetu?" čija je glavna namjena poučiti djecu o prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na internetu i stvaranju odnosa povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se zbog korištenja interneta osjećaju nelagodno, ustrašeno ili ugroženo

- brošura "Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona" koja donosi praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinima ponašanja i uporabe društvenih mreža.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2010.

Ukupno: 218506
Ovaj mjesec: 1717
Ovaj tjedan: 271
Danas: 78

Korisni linkovi

DUZS
preskoči na navigaciju