preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Projekt Zdrava prehrana u našoj se školi provodi već nekoliko godina. Školske godine 2015./2016. učenici od 5. do 8. razreda, vezano uz nastavne sadržaje koji se obrađuju u određenom razredu, trebali su izraditi tematske plakate na temu koju bi skupinu obrađivanih organizama uključili u prehranu čovjeka, ako je to moguće. Ispalo je prilično zanimljivo. Najuspješnije plakate izvjesili smo u prostorima školske kuhinje.  

Na ovaj način djeluje se na svijest učenika što se tiče zdrave i raznovrsne prehrane.

Školske godine 2016./2017. provodit će se projekt na malo drukčiji način. Učenici će svaki tjedan dobiti  jednu opisno okarakteriziranu namirnicu i njenu važnost u održavanju zdravlja ljudi.

Odlučila sam se za namirnice koje u našim krajevima nisu baš česte u prehrani ljudi, što zbog nepoznavanja zdravstvene vrijednosti, što zbog  podrijetla  i nedostupnosti u većim trgovačkim lancima.

No, nedostupnost u današnje vrijeme više nije ograničavajući faktor budući da mnogi privatno otvaraju dućane zdrave hrane i dopremaju  brojne namirnice iz različitih krajeva svijeta u našu domovinu.

Slogan projekta je „Svaki tjedan - dobitnik jedan“, što znači da učenik koji prvi na temelju opisa odgonetne o kojoj je namirnici riječ dobiva nagradu u obliku čokolade. Učenici odgovore mogu ubacivati u izloženu kutiju tijekom tjedna (uz bilješku ime-prezime, datum i vrijeme ubacivanja odgovora). Svaki ponedjeljak na tematskom panou pojavljuje se točan odgovor, dobitnik nagrade i opis nove namirnice.

Dobitnik prve čokolade je Andrej Nikolić,  učenik 5. b razreda koji je odgonetnuo  neobičnu žitaricu –TEF.

Dobitnica druge čokolade je Ana Kraljić iz 5.a., koja je prepoznala šparogu.

 

učiteljica
Melita Bontek

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2010.

Ukupno: 408228
Ovaj mjesec: 761
Ovaj tjedan: 476
Danas: 61

Brojač na našoj web stranici postavljen je prije deset godina. Gotovo osamdeset posjeta u prosjeku dnevno, nije malo za školsku stranicu :-)


Važne poveznice

Korisne poveznice

 

 

 

 

preskoči na navigaciju