2020-09-04 10:36:56

Prvi dan nastave

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici, u OŠ Sveti Đurđ organizirana je dvosmjenska nastava. 
Razredna nastava  – ujutro – u 8:00
Predmetna nastava – popodne – u 12:15

DOLAZAK U ŠKOLU PRVI NASTAVNI DAN

  • 1. razredi dolaze u školu na VELIKU ULAZ ZA DVORANU

Učenici 2., 3. i 4. razreda – JUTARNJA SMJENA: dolaze na nastavu u 08:00 i održat će se tri školska sata nakon čega učenike putnike autobus odvozi u 10:10 sati. Bit će organizirano preuzimanje udžbenika te će razrednici upoznati učenike s pravilima i obvezama, rizicima i uputama kojih se moraju pridržavati (važno je da učenici ponesu sa sobom školske torbe).

Učenici 5., 6., 7. i 8. razreda – POPODNEVNA SMJENA: dolaze na nastavu u 12:15 sati i održat će se tri školska sata nakon čega učenike putnike autobus odvozi u 14:30 sati. Bit će organizirano preuzimanje udžbenika te će razrednici upoznati učenike s pravilima i obvezama, rizicima i uputama kojih se moraju pridržavati (važno je da učenici ponesu sa sobom školske torbe).

Učenici putnici prvi nastavni dan u školu dolaze autobusom prema voznom redu koji se nalazi u nastavku obavijesti.

Molimo učenike da se ne miješaju s učenicima drugih razreda te da se pridržavaju epidemioloških mjera propisanih za ulazak u školsku zgradu (dezinficiranje ruku i potplata, nošenje maske za lice, mjerenje temperature).

ULAZAK U ŠKOLSKU ZGRADU

*JUTARNJA SMJENA*
-1. I 2. RAZREDI- UČENICI ULAZE U ŠKOLSKU ZGRADU KROZ MALI ULAZ, dezinficiraju ruke, nose maske za lice sve do ulaska u učionicu. Učitelji će učenike od ulaza usmjeravati prema učionicama. Roditelji ne ulaze u školu (osim 1. razredi prvi dan).
-3. RAZREDI – UČENICI ULAZE U ŠKOLSKU ZGRADU KROZ MALI ULAZ ZA DVORANU, dezinficiraju ruke, nose maske za lice sve do ulaska u učionicu. Učitelji će učenike od ulaza usmjeravati prema učionicama. Roditelji ne ulaze u školu. 

-4. RAZREDI – UČENICI ULAZE U ŠKOLSKU ZGRADU KROZ VELIKI (GLAVNI) ULAZ, dezinficiraju ruke, nose maske za lice sve do ulaska u učionicu. Učitelji će učenike od ulaza usmjeravati prema učionicama. Roditelji ne ulaze u školu. 

*POPODNEVNA SMJENA*
-5.a, 5.b, 6.a I 7.b RAZRED- UČENICI ULAZE U ŠKOLSKU ZGRADU KROZ MALI ULAZ, dezinficiraju ruke, nose maske za lice sve do ulaska u učionicu. Učitelji će učenike usmjeravati prema učionicama. Roditelji ne ulaze u školu. 
-6.b., 7.a, 8.a i 8.b RAZREDI- UČENICI ULAZE U ŠKOLSKU ZGRADU KROZ VELIKI (GLAVNI) ULAZ, dezinficiraju ruke, nose maske za lice sve do ulaska u učionicu. Učitelji će učenike usmjeravati prema učionicama. Roditelji ne ulaze u školu. 

MJERENJE TJELESNE TEMPERATURE

- Učenicima razredne nastave (1. - 4.razred) roditelji svaki dan upisuju u jednu bilježnicu izmjerenu tjelesnu temperaturu djeteta. Ukoliko je temperatura povišena, odnosno iznad 37.2 °C, dijete ne dolazi u školu i potrebno je kontaktirati obiteljskog liječnika i razrednika.  
- Učenici predmetne nastave (5. - 8.razred) također mjere tjelesnu temperaturu. Ukoliko je temperatura povišena, odnosno iznad 37.2 °C, dijete ne dolazi u školu i potrebno je kontaktirati obiteljskog liječnika i razrednika.  

MASKE ZA LICE 

SVI UČENICI OBAVEZNO NOSE MASKE ZA LICE U AUTOBUSIMA. Također nose maske pri ulasku u školsku zgradu, sve do ulaska u učionice u kojima borave gdje je osiguran razmak među učenicima kako je navedeno u preporukama i uputama. 

ŠKOLSKA KUHINJA

Školska prehrana za učenike počinje u srijedu, 9. rujna 2020. godine. Učenici će obroke dobiti u svojim učionicama. Školska kuhinja je besplatna za učenike.

INFORMACIJE I RODITELJSKI SASTANCI

Razrednici će s roditeljima komunicirati preko informacijske tehnologije kao i za vrijeme nastave na daljinu. Do daljnjeg su zabranjeni svi posjeti školama – molimo da se kontaktira škola telefonski ili e-mailom.

VOZNI RED

Vozni red nalazi se u privitku.


Osnovna škola Sveti Đurđ