preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Učenici i učitelji nižu uspjeh za uspjehom već početkom školske godine

Učenici su pristupili županijskim natjecanjima koja su zbog epidemiološke situacije odgođena u školskoj godini 2019./2020. i postigli zapažen uspjeh. I dalje nižu uspjehe u literarnim ostvarajima na kajkavskom narječju i učeničkom zadrugarstvu.


Agencija za odgoj i obrazovanje na temelju suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja donijela je mogućnost da učenici pristupe preostalim županijskim i državnim natjecanjima u školskoj godini 2019./2020. Županijska natjecanja održavaju se u matičnim školama, a radovi se šalju na ispravljanje županijskim povjerenstvima.

Iz naše škole Natjecanju iz povijesti pristupio je Aleksandar Zember, učenik 8. razreda te je uz mentorstvo učiteljice Sanje Pirc zauzeo 4. mjesto u Varaždinskoj županiji. Natjecanju iz hrvatskog jezika, koje je održano 29. rujna, pristupilo je četvero učenika 8. razreda. Laura Bačani zauzela je 3. mjesto, Adriana Jantol 4. mjesto, Tara Jakopović 10. mjesto, a Roko Požgaj 19. mjesto u Varaždinskoj županiji. Njihova je mentorica učiteljica Elena Kovačić. Učenik 8. razreda Petar Kovaček pristupio je 12. listopada Natjecanju iz biologije, a njegova je mentorica učiteljica Melita Bontek.

Svake se godine u rujnu održavaju Dani kajkavske riječi u Zlataru i Zbor malih pjesnika na kojem učenici naše škole nastupaju godinu za godinom. Učeničke uratke na kajkavskom narječju na natječaj šalje učiteljica Hrvatskog jezika Elena Kovačić. Između 257 pjesama pristiglih na ovogodišnji natječaj odabrane su dvije pjesme učenika osmih razreda naše škole za javno izvođenje i tiskanje u zborniku radova. Filip Premec napisao je pjesmu Kaj ak, a Leon Pokos se bavio temom Bodi čovek kak tre.

Na 32. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske (26. – 30. listopada 2020.) Varaždinsku županiju predstavljat će i Učenička zadruga Jurek. Državna smotra se ove godine zbog epidemiološke situacije održava u virtualnom obliku. To je predstavljalo izazov za predstavnice zadruge Lauru Bačani i Adrianu Jantol, učenice 8. razreda te njihove mentorice Elenu Kovačić i Snježanu Hranić jer su morale snimiti video kojim će predstaviti svoju zadrugu, temu kojom se bave i izradu praktičnog rada. Ovogodišnja tema je Cvjetna rapsodija iz Cvjetne ulice kojom su zadrugarke pokazale kako se izrađuju broševi od filca u obliku cvijeta i kako se njima može upotpuniti svaka odjevna kombinacija. 

Na Svjetski dan učitelja, 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja odlučilo je nagraditi 504 odgojno-obrazovna radnika iz cijele Hrvatske i tako im dati podršku kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Između 504 odgojno-obrazovna djelatnika našla se i učiteljica naše škole, Snježana Hranić, učiteljica razredne nastave.

Ponosni smo na svaki uspjeh naših učenika i učitelja  te samo hrabro naprijed jer je pred nama još jedna izazovna godina.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Elena Kovačić   datum: 14. 10. 2020.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2010.

Ukupno: 340448
Ovaj mjesec: 321
Ovaj tjedan: 625
Danas: 6

Brojač na našoj web stranici postavljen je prije deset godina. Gotovo osamdeset posjeta u prosjeku dnevno, nije malo za školsku stranicu :-)


Nastava na daljinu

Važne poveznice

Korisne poveznice

 

 

 

 

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

preskoči na navigaciju