preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Lovrakovi dani kulture

 

Na natječaju pod nazivom "Kad se male ruke slože, sve se može" sudjelovao je i naš učenik Leon Pokos iz 3.b. On je jedan od dobitnika nagrada koje će najuspješnijima biti uručene u Velikom Grđevcu. Evo i pobjedničkog rada:

DA SE MALE ROKE SLOŽE

Dok je još leto bilo i dok je ferije trajalo, moj je deda z polja pšenicu dopelal. Mom sam na traktor zišel i pital dedu dal morem voziti. Sel sam si dedi na kolena i počel voziti. Unda je deda rekel: „Idemo pšenicu zmetati, a ti nam boš vreče držal, baka i ja bomo nametali kaj bomo brže gotovi.“ Bil sem presrečen kaj bom mogel pomoči baki i dedi. Neje dogo posel trajal i več smo bili gotovi. Deda me pofalil i za nagrado mi je sladoled kupil. Rekel mi je: „Viš Leon, dok se puno rok složi ništ nije teško i sê se more.“ Bil sem ponosen na sebe i srečen kaj sem mogel pomoči. Ve razmem kaj znači rečenica „da se male roke slože“. Tre posla delati jer vu životu me još čudaj stvori čeka kaj bom moral z nekim napraviti. De je sloga i poštenje sê se da napraviti, pogotovo ak polek sebe imaš dobre i vredne prijatele. 

slike
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Liljana Šarec   datum: 5. 5. 2016.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2010.

Ukupno: 355492
Ovaj mjesec: 1773
Ovaj tjedan: 519
Danas: 46

Brojač na našoj web stranici postavljen je prije deset godina. Gotovo osamdeset posjeta u prosjeku dnevno, nije malo za školsku stranicu :-)


Nastava na daljinu

Važne poveznice

Korisne poveznice

 

 

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

preskoči na navigaciju