preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Tako male, a tako velike

Lara Vađon, učenica 1. b razreda  predstavljat će Varaždinsku županiju na državnoj smotri LiDraNo. Učenice 5. razreda Mia Mužic i Sara Vađon sudjelovale u natječaju „Zavičaj uz rijeku Dravu“

 

Na daske Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu, dana 15. ožujka 2022. godine prvi put je stala Lara Vađon, učenica 1. b razreda i svojim kazivanjem poezije oduševila povjerenstvo Županijske smotre LiDraNo za dramsko-scensko stvaralaštvo u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa. Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri LiDraNo predstavilo se 18 učenika kazivanjem poezije ili monologom, a Lara je bila među najmlađim izvođačima. Za svoje kazivanje pjesme Znam Mladena Kušeca dobila je same pohvale povjerenstva. Pohvalno je što učenica prvog razreda govori misli i razumije misli koje su napisane u pjesmi, djeluje vrlo prirodno, a tu se vidi rad njezine mentorice, učiteljice Snježane Hranić - zaključilo je povjerenstvo. Učenica je predložena za državnu razinu smotre te je njezin nastup  predložen za županovu nagradu. Na županijskoj smotri LiDraNo u kategoriji Novinarski izraz sudjelovala je i učenica 7. razreda Julia Namjesnik  sa samostalnim novinarskim radom – komentarom, a njezina je mentorica učiteljica Hrvatskog jezika Elena Kovačić.

 Osnovna škola  Veliki Bukovec jedan je od organizatora manifestacije  4. Dani Zlate Brzeske u spomen na autoricu poezije i proze iz Velikog Bukovca, a u sklopu te manifestacije održava se književni natječaj za škole koje su povezane rijekom Dravom pod nazivomZavičaj uz rijeku Dravu”.  Učiteljica Hrvatskog jezika Elena Kovačić već je treću godinu zaredom poslala literarne radove svojih učenika na natječaj, a njihovi su se radovi našli i u ovogodišnjem zborniku. Od 57 radova koji su pristigli na natječaj, stručno povjerenstvo donijelo je odluku da će 18 učenika javno izvoditi svoje radove na književnoj večeri 11. ožujka 2022. u Osnovnoj školi Veliki Bukovec. Učenica 5. razreda Sara Vađon kazivala je svoju pjesmu na kajkavskom narječju pod nazivom Ftičica. Mia Mužic, također učenica 5. razreda, pročitala je svoj sastavak Brbljava olovka koji je prema mišljenju stručnog povjerenstva najuspješniji literarni rad te je učenica primila nagradu.

Ponosni smo na uspjeh naših učenica jer su tako male, a pune talenta i od njih očekujemo još puno recitacija, pjesama i sastavaka. Fotografije možete naći pod opširnije.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Elena Kovačić   datum: 15. 3. 2022.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2010.

Ukupno: 355490
Ovaj mjesec: 1771
Ovaj tjedan: 517
Danas: 45

Brojač na našoj web stranici postavljen je prije deset godina. Gotovo osamdeset posjeta u prosjeku dnevno, nije malo za školsku stranicu :-)


Nastava na daljinu

Važne poveznice

Korisne poveznice

 

 

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

preskoči na navigaciju