preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Na krilima senji...

Tijekom mjeseca listopada pristigle su zahvalnice učenicima i mentorima za predani rad u očuvanju kajkavskog jezika te certifikati za izvrstan rad u eTwinning projektima.

 

Učenici naše škole svake godine sudjeluju na natječajima koji njeguju zavičajnu kajkavštinu, a na to ih potiče učiteljica Hrvatskog jezika Elena Kovačić. Na 52. Zboru malih pjesnika u Zlataru 2. listopada 2021. našu je školu predstavljala Hana Katalenić iz 7. a razreda s pjesmom Za tebe, moja mama. Pjesma Ja bi štela učenice Kore Ratkajec Pošta iz 7. a našla je svoje mjesto u zborniku Na krilima senji.  Učenica 6. b razreda Lara Borović napravila je ilustraciju za tu pjesmu, a likovni prilog zborniku dala je i Jana Novak, učenica 7. a razreda. Mentorica učenicima je učiteljica Likovne kulture Sonja Đurkin. Zbog epidemiološke situacije učenice nisu fizički sudjelovale na 41. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić, tzv. Mali kaj koja je održana 30. listopada 2021. u Svetom Ivanu Zelini.

Prošle školske godina u našoj se školi provodilo nekoliko eTwinning projekata te su učitelji mogli projekt prijaviti za Oznaku kvalitete koju dobivaju učitelji za  eTwinning aktivnosti ako su na visokoj razini. U mjesecu listopadu počele su stizati Oznake kvalitete (Quality Label).  Agencija za mobilnost i programe Europske unije smatrala je da je projekt U svijetu likovnih umjetnika 3 koji je provodila učiteljica razredne nastave Snježana Hranić sa svojim učenicima zaslužio nacionalnu oznaku kvalitete za uspješnost provedbe i vidljivost rezultata na platformi eTwinning. Učiteljici Eleni Kovačić dodijeljena je nacionalna oznaka kvalitete za uspješnu provedbu dvaju projekata: Najljepša bilježnica i Uz čitanje riječi rastu. Projekt Uz čitanje riječi rastu/Words grow by reading nagrađen je i  Europskom oznakom kvalitete (European Quality Label - EQL) koju dodjeljuje Središnja organizacija za potporu eTwinningu iz Bruxellesa. To znači da je rad naših učenika i naše škole prepoznat na najvišoj europskoj razini i naša je škola po prvi put primila takvu nagradu.

Ponosni smo na uspjeh učenika jer to pokazuje da se svi snovi uz trud mogu ostvariti te nam je to motivacija za daljnji rad. I dalje ćemo biti „na krilima senji“, razvijati kreativnost, maštu i stvaralaštvo.  

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Elena Kovačić   datum: 10. 11. 2021.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2010.

Ukupno: 355488
Ovaj mjesec: 1769
Ovaj tjedan: 515
Danas: 42

Brojač na našoj web stranici postavljen je prije deset godina. Gotovo osamdeset posjeta u prosjeku dnevno, nije malo za školsku stranicu :-)


Nastava na daljinu

Važne poveznice

Korisne poveznice

 

 

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

preskoči na navigaciju