preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

KAKO ZAŠTITITI DJECU NA INTERNETU

Poštovani roditelji,

djeca su najranjiviji korisnici interneta jer na internetu mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima. Zbog toga im je potrebna podrška odraslih, odnosno roditelja. Djeca često znaju mnogo o korištenju interneta, ali roditelji imaju životnu mudrost i znanje kako sigurno hodati ovim svijetom, pa tako i internetom...


PROGRAM "ZAŠTITA SIGURNOSTI DJECE NA INTERNETU I U SVIJETU MREŽNIH TEHNOLOGIJA"

Program je pokrenut u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom. Program pruža potrebne informacije roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnog nadzora odraslih. Više informacija o programu potražite na ovoj poveznici.

 

VIDEO "KAKO ZAŠTITITI DJECU NA INTERNETU?"

Video je pripremio HAKOM s ciljem edukacije roditelja i djece. Glavna namjena videa je poučiti djecu o:

- prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na internetu

- stvaranju odnosa povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se zbog korištenja interneta osjećaju nelagodno, ustrašeno ili ugroženo.

Video je dostupan na ovoj poveznici.

 

BROŠURA "KAKO SE ZAŠTITITI U SVIJETU INTERNETA I MOBILNIH TELEFONA"

Brošura je objavljena na mrežnim stranicama HAKOM-a i donosi praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinima ponašanja i uporabe društvenih mreža. Brošura je dostupna na ovoj poveznici.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tomislav Batinić   datum: 2. 12. 2019.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2010.

Ukupno: 302086
Ovaj mjesec: 2475
Ovaj tjedan: 716
Danas: 36

Brojač na našoj web stranici postavljen je prije deset godina. Gotovo osamdeset posjeta u prosjeku dnevno, nije malo za školsku stranicu :-)


Nastava na daljinu

Važne poveznice

Korisne poveznice

 

 

preskoči na navigaciju